Κιλκίς, 05 Μαΐου 2020

 
  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 05 Μαΐου, τα μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κιλκίς και Πέλλας του παραρτήματος Νομού Κιλκίς, συνεδριάσαμε και συζητήσαμε με γνώμονα το αίσθημα της ατομικής και κοινωνικής ευθύνης, καθώς και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Όπως είναι ήδη γνωστό, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας προχωρήσαμε άμεσα στην αναστολή λειτουργίας των φροντιστηριακών μας μονάδων. Ωστόσο, σταθήκαμε δίπλα στους μαθητές, πάντοτε μέσα σε πλαίσια νομιμότητας.

Στόχος μας πλέον είναι αφενός να εξασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία και αφετέρου με την προσπάθεια όλων μας οι μαθητές μας να συνεχίσουν με απρόσκοπτο τρόπο την εκπαιδευτική διαδικασία και προετοιμασία τους, είτε για τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις, είτε για την ολοκλήρωση της ύλης που απαιτείται για τις επόμενες τάξεις.

Η αντιμετώπιση της πανδημίας, έχει συντελεστεί σε μεγάλο βαθμό χάρη στην προσπάθεια που επιδείξαμε όλοι μας όλο αυτό το διάστημα και σήμερα ερχόμαστε σταδιακά σε ένα νέο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητα μας. Στη νέα αυτή φάση, δεν πρέπει να αμελούμε ότι ο ιός δεν έχει εξαλειφθεί αλλά έχει περιοριστεί, επομένως πρέπει να διασφαλίσουμε όλοι μας ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει και δεν θα υπάρξει έξαρση.

Λαμβάνοντας υπόψη μας,

  • την προάσπιση και διασφάλιση της δημόσιας υγείας,
  • τη στάση υπευθυνότητας που πρέπει να έχουμε ως εκπαιδευτικοί φροντιστές καθώς και τον τρόπο που τη μεταλαμπαδεύουμε στους μαθητές μας,
  • τις επερχόμενες πανελλήνιες εξετάσεις για τα ΓΕ.Λ και τα ΕΠΑ.Λ, από τις οποίες κανένας μαθητής δεν πρέπει να λείψει γιατί νόσησε ή γιατί πρέπει να ευρίσκεται σε κατάσταση καραντίνας,
  • το γεγονός ότι η υγεία των μαθητών μας και του διδακτικού μας προσωπικού είναι πέραν κάθε οικονομικής ή επιχειρηματικής επένδυσης,
  • την ισχυρή σύσταση του Υπουργείου Παιδείας για εφαρμογή τηλεκπαίδευσης και την αντίστοιχη σύσταση της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδας που ευρίσκεται εντός του ίδιου πλαισίου,

Αποφασίσαμε ΟΜΟΦΩΝΑ τα παρακάτω:

  1. Την διενέργεια μαθημάτων τηλεκπαίδευσης μέχρι και τις 24 Μαΐου 2020, με το σκεπτικό να επανέλθουμε σε ολομέλεια στις 11 και 18 Μαΐου και να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση.
  2. Τα φροντιστήρια μας θα είναι ανοικτά από τις 11 Μαΐου και θα τηρούν όλα τα προβλεπόμενα αυστηρά μέτρα προστασίας ΜΟΝΟ για τη διοικητική τους λειτουργία χωρίς διαδικασία εσωτερικών μαθημάτων. Για τα ωράρια λειτουργίας θα ενημερωθείτε από κάθε φορέα χωριστά.
  3. Η λήξη των μαθημάτων για την Α’-Β’ Λυκείου και το Γυμνάσιο, θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου ενώ για την Γ’ Λυκείου στις 10 Ιουνίου.
  4. Ας σημειωθεί και η παράκληση όλων μας προς τα φροντιστήρια που ενδεχομένως δεν ανήκουν στον σύλλογο μας να τηρήσουν την ίδια στάση και να αποφύγουν κάθε πιθανό ή απίθανο ρίσκο, διασφαλίζοντας την υγεία των μαθητών, των οικογενειών τους και των συμπολιτών μας.

Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΗ , ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΟΜΩΣ ΦΑΣΗ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΣΟΥΜΕ!!!

 

Ακολουθούν αλφαβητικά τα Φροντιστήρια Κιλκίς και Παιονίας:

«ΑΝΟΔΟΣ»: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ

«ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ»: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΥΡΕΠΙΣΙΟΣ

«ΕΙΡΜΟΣ»: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΤΑΝΑΚΗΣ-ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΡΚΟΥΡΗΣ

«ΖΗΣΑΚΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ»: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΣΑΚΟΣ

«ΚΙΝΗΤΡΟ»: Π. ΠΟΛΥΖΩΙΔΟΥ-Μ. ΤΕΡΖΖΟΠΟΥΛΟΥ

«ΜΕΘΟΔΟΣ»: ΣΟΦΙΑ ΚΑΡΑΣΤΡΑΤΙΔΟΥ

«ΜΕΛΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ»

«ΝΟΗΣΙΣ»: ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΤΣΑΛΑΣ

«FIBONACCI»: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΗΤΟΣ

«ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ»: ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΧΑΤΖΗΚΑΜΑΡΗ